לקראת החג: 5 ברכות לזוגיות טובה יותר

לקראת החג: 5 ברכות לזוגיות טובה יותר

“אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן” (רבי נחמן מברסלב)

 רגע לפני שאנחנו נכנסים לראש השנה, אני רוצה להזכיר לכולנו שהכל אפשרי, שאפשר לשנות דפוסים בזוגיות, שאפשר לחדש חוזים זוגיים ואפשר לחיות בתקשורת מיטיבה.

 

אז מה אני מאחלת לכולנו לשנה הבאה?

להלן חמש ברכות החג לזוגיות, בהשראת המאכלים המיוחדים של החג.

 

תפוח בדבש

“שנדע לטבול את הקושי ברוך ובמתיקות”

כי החיים מורכבים מרגעים ותקופות קשות ומרגעים ותקופות טובות ורכות. אין ספק שאתגרי החיים, משפיעים על מערכות היחסים בחיינו, אבל הרגעים האלו הם חלק מהחיים והאופן שבו נצלח אותם תלוי בנו ובתפיסה שלנו את המצב.

 

כרת

“שנכרות חוזים זוגיים חדשים וניפרד מהחוזים המיושנים”

כל הרגל זוגי שסיגלנו לעצמנו, הופך ברבות הימים לתגובה אוטומטית. כך אנחנו יכולים למצוא את עצמנו חיים עם הרגלים שהיו טובים עבורנו לפני 20 שנה, אך מזיקים לנו כיום. כל זה רק כי לא עצרנו לבדוק מאיפה הם הגיעו והאם הם רלוונטים כיום? – זה הזמן לחשבון נפש. מוזמנים להכין רשימה של ההרגלים הזוגיים שלכם כיום, את התועלות והנזקים שלהם והתחילו לשנות את מערכת היחסים בהתאם.

 

רימון

“שירבו רגעי הצחוק, המשחק והאושר ביחסינו כרימון, ולא נשתעמם ביחד”

להזכירכם- על מנת ליצור נישואים מאושרים, המחקר של פרופ’ ג’ון גוטמן מציג את הצורך ביצירת 20 רגעי אושר בזוגיות על כל פגיעה שהתרחשה. זה אומר שצריך לחשוב על יום איך ליצור רגעים טובים ביחסים. תתחילו מהיום!

 

סלק

שיסתלקו כל הפרשים (ביקורת, בוז, הגנתיות, התעלמות) בינינו, ונדע לפרגן, להעצים ולאהוב האחד את השניה”

ארבעה דפוסים אינטראקציה אלו, נמצאו כחלק ממאפייני אינטראקציות בזוגות שבסופו של דבר התגרשו (פרופ’ ג’ון גוטמן). במחקריו הוא מצא שאין חשיבות לכמות הריבים אלא לאופן שבו אנחנו מנהלים וויכוח. לכן במקום ביקורת גורפת על “אופי”, הביעו תלונה נקודתית המתייחסת לפעולה או התנהגות ספציפית של בן/בת הזוג. הימנעו מהכללות ואל תאשימו. התמקדו ברגשות ובצרכים שלכם (במקום להתמקד במה שפסול באופי של בן/בת הזוג) והכי חשוב- אפשרו לעצמכם ולבן/ת הזוג לקחת פסק זמן, לשחרר, להעניק מרחב ולבסוף הקשיבו האחד לשניה.

ראש דג

“שנהיה אחראים על מערכות היחסים בחיינו ולא נחפש אשמים”

לכל קונפליקט בזוגיות (במידה ומדובר במערכת יחסים נורמטיבית), יש  2 אחראים- אני ואת/ה! כשכל אחד מאיתנו מכיר באחריות המוטלת עליו, מתאפשרת צמיחה אישית וזוגית במערכת הנישואין/הזוגיות. אמנם זה לא ממש קל, אבל זה מאפשר מרחב טעות מצד אחד, ולמידה והצלחות מהצד השני. תזכרו- לקחת אחריות על המעשים שלנו זה מקור עוצמה ומאפשר גדילה ולא חולשה.

 

לשנת זוגיות טובה ומאושרת

 

דילוג לתוכן